Moj internet dnevnik
ZVJEZDANI RESTORANI
Nepoznato SKIJANJE i ŠAH s top fotografijama Ivice Kostelića i lijepih šahistkinja!!
Izdvojeno
Statistika bloga
Brojač
StatCounter - Free Web Tracker and Counter
Vidi statistiku bloga 
Nema zapisa.
Klikni ovdje! Riješena misterija nestala aviona MH-320!!
Blog
četvrtak, travanj 12, 2012
 

Danas, 12.04.2012., u hotelu WESTIN, EPH će proglasiti najbolje hrvatske restorane.Bit će to najboji ikada izbor, najobjektivniji ikada, u Hrvatskoj!!  A opet, prepun neobjektivnosti!!

 Kako je to moguće?    Jer se nitko nije u Hrvatskoj, pa nit Špiranec, Butković, Bakalović, EPH, ozbiljno prihvatio tog posla!!  Dapač e, o tome sam već pisao, Zlatko Gall i Davor Butković, bili su jako zločesti u svojoj ediciji, 120 najboljih restorana, objavljenoj 2010, a na mom gastroblogu, imate čak 3 kritička teskta na tu temu!!

VEČERNJI LIST je bio toliko neozbiljan sa svojim izborima, da nam ostao, ''ozbiljni'' ali ''zločesti'' EPH!!

Što hvalim kod EPH izbor:

 

1.)    Dosad ipak najsvestraniji pristup,

2.)    Bira se i najbolji restoran, prijatelj vina, ma što to značilo?

Kudim jako:

1.)   Niti malo ne vjerujem u 300 anketiranih, doznajem za neke, kao moji prijatelji Marini, Rendć-PEPENERO i Boban Split ! Pa gdin Dropulic, vino.com.hr, itd.

2.)   Mnogi nisu vidjeli istaknute restorane do kojih skupo doći, ali i platiti, kao GIL's  i NAUTIKA Dubrovnik, pa nekoliko odličnih viških, kao POJODA, JASTOŽERA, itd. Čak jedna vertikala, kao Sašo Širanec, priznao mi je da nikada nije bio u GIL's, po Nenadu Kukurinu, najbolji restoran u Hrvatskoj!!

3.)   Ne vidimo i ne zamo detalje glasanja

4.)   Vidimo samo da je ''utjecaj'' Davora Butkovića tu nestao, jer bi tu bili Marcellino, Baltazar, San Rocco, Nautika, a ne bi bio KUKURIKU.

5/  Doznajem da ima samo ponuđena lista restorana za glasovanje. Bez detalja, cijena/kvaliteta, vinska karta, osoblje, itd. Bull Sheet od glasovanja??

6./ Program u WESTIN, vodila Nevena Rendelli, koja i sam izdala, GASTRO VODIČ jedne palvuše, u kojem nije niti spoemnula restorane, kao RESTAČ TAČ Zagreb, najbolje ocijenjeni ZG restoran, po austrijskome gault Milla, Giax hvar, najbolje ocjenjeni otočni hrvatski restoran, po Gaultt Millau! Pa GRGOS Špilja, Bregana, najpopularniji restoran u Zg okolici!! Odlične ocjene dobio u slovenskoj Mladini i DELO. Pa GALLO Zagreb u kojem jede bankarska i diplomatska elita Hrvatske. Pa Mick Jagger, Leon Kravitz, U2, Barbara Bush,itd.!!  Nevena nije nikad niti čula za GALLO?? Pa čak niti za GIAXA Hvar, iako se u vodiču, baš hvali poznavanjem Hvara!! 

GIAXA Hvar, 27.10.2011. Obrazine od grdobine u umaku od ljuštura škampi, jakove kapice u ..., vongole, šparuge.  MENI NAJLJEPŠI TANJUR ikada! Konobar Mladen iz Splita, koji godinama radio u Petra Graše, ADRIATIC Split i Municipium Rijeka! Kako se na otocima, u van sezoni, lipo radi!! Uostalom, pogledaj GIAXA na TRIP ADVISOR, pa ne lažem! Pogledaj GIAXA u Gaullt Millau vodiču!! Splićo Tomislav rudan, i nejgove 2 jednojajčane blizanke, čuda napravili u 1,5 godinu! Hvala i kuharima, Hrvoje Zirojević pa sada Jure Patrč! Pašticada od janjetine, mljac!! A Nevena Rendelli, koja doktorirala na gradu Hvaru, nikad čula za GIAXA?? Zato ga obrambeno nazvala i '' VODIČ JEDNE PLAVUŠE''

ZAKLJUČAK: NIKAD NISI PROROK u vlastitoj zemlji!! Pa AGAVA Tkalčićeva, čak 50-ak stranih gostiju, na TRIP ADVISOR ( provjeri) proglašava je, naizmjence s TRIOLOGIJA, PRASAC, najboljim restoranom Zagreba!!!


 

Iako sam dosadan, jer sam strašno siromašan zadnjih godina, ipak sam se nekako dovukao da Dubrovnika, autobusom, 2008, 2009, bio srećom 2 puta u GIL's, nisam jeo doduše, ali sve vidio i shvatio!! Takav vinski podrum možda imaju samo Bevanda Opatija i Milan Pula, ako?

 U NAUTIKA i PROTO, čak sam i jeo, hvala gosparu Mati Đuroviću! kad jedna gastro vetikala, Davor Butković, prizna mi da nije nikad bio u Makarskoj itd.?? A gdje JENY, JEŽ, itd.

 Il, nedavno, u ''svom'' restoranu GALLO, gdje najviše jede, bankarska i diplomatska elita Hrvatske, uz silna njegova priznanja, kao Louis Vutton vodič, američki Frommel vodič, jedini s 2 diplome Donald Trump academy ( kad PLAVI dobio istu, jedini uz GALLO, to cijela medijska pompa u EPH izdanjima). Pa GALLO ušao u japanski gastro vodič, itd.,itd. Gledam njegovu famoznu nagradu iz Madrida, TRADE LEADERS, a koju je odbio preuzeti ove godine!! Zašto??

Jer sam lijepo vidio i ja, da se organizatoru mora na račun uplatiti čak 3,950 EUR, pa platit put do Madrida, pa hotel MELIA s 5 zvjezdica, itd. Nije mene moj Tonči Dragičević, JEŽ Makarska, lagao kad mi to rekao 2008. Al su zato, iste godine, to priznanje platili BOTA ŠARE, te catering Majetić, koi je via Butković i Bakalović, napravio senzacionalističku priču, da je Catering Majetić, najbolji na svijetu???

Da ne velim da GALLO niti plavuša Nevena Rendelli sa svojim gastro vodičem, niti obišla, nit čula! Pa Rene Bakalović, prvi puta tamo jeo, nedavno, hvala SVIJET u ČAŠI, itd.itd.

 

Da rezimiram, koliko god bio dobar, još je jako nedobar.

 Očekujem pobjedu restorana PLAVI PODRUM Opatija. Jer je to po EPH mjeri!!

danijela+_-mm
Daniela Taraba-Kramarić, kćer slavnog Josipa Taribe - AMFORA najveći riblji restoran u CRO! A  koji puno zna, ali svojom nametljivošću, te sjedanjem za stol s gostima, tipa Čermak,Šarinić, otjerao mnoge takve kojima njie do njegove poklonjene butelje, pa makar i Enjingi Venje, neg do intime!!   Poznat i po promjenama narudžbi slavnih gostiju, kao dr Boris Nemec, liječnik HNS-a. Pred mojim očima i pokojnog konobara Ozrena Cikuše ( koji mnoge tajne, ostavio na 50 metarskom morskom dnu, ispred bazena Kantrida, godine 2009. pokoj mu vječni!!  Ako i mene ubiju, više neće biti tajni iz Voloskoga!

VEČERNJI LIST, godinama, radi, smiješno neozbiljno, ocjenjivanje restorana, gdje sami sebi pljunu u usta, kad nahvalili PRASAC, a pogrdili STARA VURA, sve opravdano, ali im, onda dali, isto bodova, 86 od 100, ha ha. Idijoti par exelence!!

Još gore, kad su Dušan Miljuš i Renato Ivanuš, cca 2002/2003 ocjenjivali restorane za VEČERNJI LIST.

 

Nastavit će se... Zagreb, 12.04.2012. 1616 sati

zpgastro @ 16:26 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare